לימודי פיזיקה

מהם לימודי פיזיקה ומה חשוב לדעת לפני שבוחרים במקצוע זה?


תואר בפיזיקה הוא אחד התארים הקשים והמתגמלים ביותר. חשוב לדעת כי אמנם תנאי הקבלה נמוכים, אך רמת הלימודים גבוהה מאוד. הפער בין תנאי הקבלה הנמוכים לבין רמת הלימודים יוצר מצב שבמהלך השנה הראשונה כ-70% מהסטודנטים יכשלו באחד המקצועות ולא יוכלו להמשיך ללמוד. לכן, מומלץ להגיע מוכנים לחיים המצפים לסטודנט לפיזיקה (לפחות בשנת הלימודים הראשונה).

איך אפשר להימנע מהמצב הלא נעים הזה?
אתם ממש לא רוצים להיות אלו שנכשלים במבחן. בין אם זה אומר פשוט להגיע מוכנים למבחן, ובין אם זה אומר לוותר על התואר מלכתחילה. המשמעות של כשלון היא פחות או יותר שנת לימודים שנזרקה לפח, וזו עוגמת נפש שאני ממליץ בחום לנסות להימנע ממנה.
אם כבר התחלתם ללמוד, דעו לאילו מבחנים עליכם להתחיל להתכונן כבר מיומו הראשון של הסמסטר. אל תתחילו להתכונן לקראת תקופת המבחנים כי פשוט לא יהיה לכם מספיק זמן. המבחן הקשה של הסמסטר הראשון הוא ״פיזיקה 1״ ובסמסטר השני הוא ״פיזיקה 2״. מקצועות נוספים (כגון חדוו״א או כימיה) הם ברמה נמוכה בהרבה ולרוב כמות הנכשלים בהם נמוכה יחסית. לכן, נצלו את כל הסמסטר להתכונן למבחן. 10 שבועות של סמסטר זה פחות או יותר פרק הזמן שיידרש מכם כדי להגיע מוכנים למבחן.

למי מומלץ ללמוד פיזיקה?
כאמור, לא כדאי להסתנוור מתנאי הקבלה הנמוכים של המקצוע. אם התקשיתם בתיכון בפיזיקה ובמתמטיקה 5 יחידות, סביר שלא תשרדו את התואר ולכן מומלץ לוותר עליו. לא כולם צריכים להיות פיזיקאים, תוכלו ללמוד הנדסת תעשייה וניהול למשל, ועם קבלת התואר תוכלו להשתלב בקלות בשוק העבודה, מבלי הלחצים העצומים שהייתם נתקלים בהם בלימודי הפיזיקה.
אם כן החלטתם ללמוד את המקצוע, מומלץ לדעת את החומר לבגרות בפיזיקה באופן מושלם.

לימודי פיזיקה – מה התואר ייתן לי?
אם תצלחו את הדרך לתואר הנכסף, תוכלו להשתלב בשוק העבודה במגוון עצום של אפשרויות, בארץ ובעולם. כך שאם אתם חושבים לעבור לחו״ל לתקופה, הרי שתואר בפיזיקה יפתח בפניכם אפשרויות העסקה רבות גם מחוץ לישראל.